Önkéntes Küldetés

Az önkéntesség nem új keletű dolog, az önkéntes munka története hosszú időre nyúlik vissza. Több évszázada fontos szerepet tölt be a társadalom fejlődésében. Az önkéntességet végző személyt önkéntesnek nevezzük. Az önkéntesség alapja, hogy az önkéntes munkát szabadon, saját akaratából kifolyólag végzi, anyagi ellenszolgáltatást nem vár el.

Önkénteskedni lehet belföldön és külföldön. Önkénteskedni jó, és önkéntesekre mindig szükség van a világban.

Ezért szeretnénk Veletek megismertetetni egy remek és már jól bejáratott lehetőséget, ami az önkéntes munkára épül.

EVS- EUROPEAN VOLUNTARY SERVICE- EURÓPAI ÖNKÉNTES MUNKA

Egy másik országban önkénteskedni kiváló alkalmat teremt arra, hogy új barátokat szerezz és, hogy megismerj egy másik kultúrát, de mindezeken felül olyan képességeket is elsajátíthatsz, amik a jövőben fontosak és hasznosak lehetnek.

Az Európai Önkéntes Szolgálat (továbbiakban EVS) ideje alatt 18-30 éves fiatalok végezhetnek önkéntes munkát egy másik országban, melynek időtartama 2-12 hónap között lehet. Az önkéntesre váró feladatot és annak időtartamát a másik országban tevékenykedő, az önkéntest fogadó szervezet határozza meg. Az önkéntes munka sokféle lehet, mivel a környezetvédelemtől kezdve a sporton át egészen a kultúra különböző területeit is lefedheti az önkéntes munka, így biztosan megtalálod te is amelyik neked szimpatikus.

Az EVS szolgálat ideje alatt az Európai Bizottság fedezi az önkéntes megélhetési költségeit, biztosítását valamint egy szerény összegű zsebpénzt is ad a fiatalnak.

Az EVS programhoz Neked mint leendő önkéntesnek szükséged van egy küldő szervezetre és egy fogadó szervezetre. A küldő szervezet Magyarországon van, segít eligazodni a EVS programban és segít felkészülni erre a szuper kalandra. A fogadó szervezet a másik országban bejegyzett, működő non-profit szervezet, aki fogad Téged és segít abban, hogy a EVS időd jól teljen.

Előtted már sok európai fiatal vett részt önkéntes programon, sokan közülük megírták történetüket. Olvass Te is inspiráló történeteket már Önkéntesektől.
Válj Te is Önkéntessé az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) segítségével.
Keress te Önkéntes Programot magadnak! EVS database.